Rezultati 27. Državnega prvenstva Bled 2017

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Veslaška zveza Slovenije je v soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra 2017, na Blejskem jezeru organizirala 27. Državno prvenstvo v veslanju.

Nastopilo je 169 tekmovalcev in tekmovalk iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov, od najboljših sta manjkala je Rajko Hrvat, ki je prav danes že uspešno začel nastop na SP v Sarasoti, in Nik Krebs, ki je odpotoval na študij v ZDA. Najuspešnejši klub je postal VK Dravske elektrarne Maribor s 7 naslovi državnega prvaka in skupno 23 medaljami, drugi po številu naslovov je VK Argo Izola s šestimi naslovi, po številu medalj pa VK Bled z 20 medaljami.

V članski konkurenci sta največ medalj pobrala Miha Aljančič, član bronastega dvojnega dvojca z EP U23, in Aleš Jalen, bronasti lahki skifist z EP U23. Tako sta skupaj zmagala v dvojnem dvojcu in dvojcu, v enojcih pa je bil Jalen prvi, Aljančič drugi, bron pa je pripadel članu izolskega Arga Marku Bolhi.

Pri članicah je v enojcu zmagala Nina Kostanjšek (VK Argo Izola), druga je bila Valentina Alicia Miklavčič (VK Dravske elektrarne Maribor), tretja pa Blejka Živa Rus. Med dvojnimi dvojci je bila najhitrejša naveza izolskega Arga Kostanjškove z Ilario Macchi.

Rezultati – sobota

Rezultati – nedelja

 

Ob robu državnega prvenstva je izšla tudi knjiga z naslovom »Po sledeh sanj – Blejski osmerec 1962-64« avtorice Darje Ladavac, ki govori o legendarnem blejskem osmercu iz šestdesetih let. To je doslej edini slovenski osmerec, ki je nastopil na olimpijskih igrah in leta 1964 v Tokiu osvojil četrto mesto.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja