Rezultati in fotogalerija 57. Prvomajske regate Bled 2016

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes je na Bledu potekala še 57. Prvomajska regata, kjer so se slovenski veslači pomerili v večjih čolnih. Pri članih nista nastopila Gašper Fistravec in Rajko Hrvat, ki sta se že dopoldne pomerila v posebni izbirni tekmi za nastop na olimpijskih kvalifikacijah.

Danes je bilo podeljenih 21 kompletov medalj v vseh starostnih kategorijah. Pri članih sta v dvojnem dvojcu zmago slavila Miha Aljančič (VK Bled) in Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper), sicer mlajša člana, druga sta bila Aleš Jalen (VK Bled) in Marko Bolha (VK Argo Izola), sicer lahka veslača, tretja pa Aleš in Janez Zupan (VK Bled). Pri članicah sta bili najboljši Mariborčanki Valentina Alicija Miklavčič in Manica Abramenko, sicer še članici do 23 let.

Pri mladincih sta v dvojnem dvojcu zmagala člana VK Dravske elektrarne Maribor Nik Krebs in Jaka Čas pred Ljubljančanoma Jako Malešičem in Rokom Markovičem, tretja sta bila Matej Čuk (VK Bled) in Miha Cafuta (VK DEM). V enojcu je tekmo dobil Nejc Donaval (VK Argo).

Med mladinkami sta v tekmi dvojnih dvojcev zmagali Alja Škrlj (VK Izola) in Živa Rus (VK Bled) pred mariborsko-blejsko kombinaciji Mo Lipovec in Tjaša Pfajfar.

Naslednja domača regata bo 1. maja v Portorožu pred Bernardinom. Članska reprezentanco čez dva tedna čaka nastop na evropskem prvenstvu, tam bosta nastopila Gašper Fistravec v enojcu in Rajko Hrvat v lahkem enojcu. Najboljše mladince pa v istem terminu čaka nastop na močni mednarodni regati v Münchnu.

57. Prvomajska regata Bled 2016_Rezultati

Rezultati vseh tekem

Fotogalerija

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja