•                                          some_text
    4260 BLED

T: 04 5767230
    E: info@veslaska-zveza.si

Rezultati prvega dne mednarodne regate v Zagrebu

By Jernej Slivnik
In Novice
Apr 9th, 2016
1188 Views

Prvi dan močne mednarodne regate v Zagrebu so naši kandidati in kandidatke za U-23 in mladinsko reprezentanco, ki so obvezno nastopili v enojcih, dosegli tri uvrstitve v finale A. To je uspelo Mihu Aljančiču v enojcu za mlajše člane, Alešu Jalnu v lahkem enojcu in Valentini Aliciji Miklavčič v enojcu za mlajše članice.

Miha Aljančič

Pri mlajših članih (do 23 let) se je edini v finale A uvrstil Miha Aljančič (VK Bled) in tam osvojil tretje mesto za predstavnikoma Estonije in Turčije. V finalu B je Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) zasedel drugo, Borut Rebolj (VK Ljubljanica) pa četrto mesto. Med mlajšimi članicami je Valentina Alicija Miklavčič (VK Dravske elektrarne Maribor) osvojila peto mesto v finalu A, medtem ko je Manica Abramenko (VK Dravske elektrarne Maribor) v finalu B zasedla tretje mesto.

Valentina Alicija Miklavčič

Med članskimi lahkimi enojci v absolutni konkurenci se je sicer mlajši član Aleš Jalen (VK Bled) uvrstil v finale A in tam osvojil četrto mesto, zmagal je naš stari znanec Slovak Lukaš Babač. V finalu B je Marko Bolha (VK Argo) zasedel drugo mesto.

Aleš Jalen

V mladinski kategoriji slovenski tekmovalci in tekmovalke niso dosegli uvrstitve v veliki finale. Pri mladincih sta v finalu B nastopila dva Mariborčana, in sicer je Nik Krebs zmagal, Luka Čas pa je bil četrti. Pri mladinkah je najboljšo uvrstitev dosegla Alja Škrlj (VK Izola) s prvim mestom v finalu C.

Vsi rezultati