Rojec z zlomljenim rebrom, spremembe v slovenski ekipi

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev
dvojni dvojec Matej Rojec in Aleš Zupan
dvojni dvojec Matej Rojec in Aleš Zupan

Mednarodna veslaška regata bo na Bledu na sporedu v petek, v soboto in nedeljo sledijo tekme svetovnega pokala. Slovenska reprezentanca pa že ima nekaj preglavic, saj zaradi zlomljenega rebra ne bo mogel nastopiti Matej Rojec, član dvojnega dvojca. V slovenski ekipi je zaradi bolezni še nekaj odpovedi in sprememb.

Slovenski dvojni dvojec v postavi Aleš Zupan in Matej Rojec tako ne bo nastopil na tekmi svetovnega pokala, Rojec bo izpustil tudi skif na mednarodni regati.

“Gre za stresni zlom rebra. Sum na to poškodbo se je pojavil že v zadnjem delu priprav v Mariboru, v prejšnjem tednu na Bledu sem treniral v omejenem obsegu, kljub temu se poškodba ni umirila in preiskave so pokazale, da gre za stresfrakturo, zaradi katere sem nezmožen naporov. Počivati bom moral vsaj tri tedne, kar pomeni, da zagotovo ne bom nastopil na svetovnem pokalu, izpustil pa bom tudi evropsko prvenstvo konec meseca. Zdaj lahko le kolesarim in počnem aktivnosti, pri katerih me rebro ne boli. Gre za običajno poškodbo pri veslačih, zaradi te je nastop tukaj na Bledu odpovedal tudi član hrvaškega dvojnega dvojca Valent Sinković,” je ob tem dejal Rojec.

Zaradi bolezni bo slovenska reprezentanca na mednarodni regati nastopila še brez enega dvojnega dvojca Matej Grobelnik – Žiga Zarič, saj je slednji zbolel, ter brez ženskega dvojnega dvojca Manica Abramenko – Andreja Kekič, zbolela je slednja, Abramenkova bo tako nastopila med ženskimi enojci.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja