Samo še teden dni do svetovnega pokala na Bledu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

repka na vodi

Za veslače ni praznikov. Čeprav je danes dela prost dan, so treningi za prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala na Bledu v polnem teku. Do začetka tekmovanja, ki ga bo odprla mednarodna regata, je le še teden dni, veslaško prizorišče pa bo v teh dneh že začelo dobivati svojo najlepšo podobo.

Za tekmovanje je prijavljenih 371 veslačev in veslačic iz 34 držav, precej pa jih bo nastopilo tudi na mednarodni regati, za katere bo to dober uvod v dogajanje konec tedna, ko se bodo na gladini Blejskega jezera spustili v lov za točke svetovnega pokala.

Slovenske barve bo na tekmi svetovnega pokala branilo pet posadk, skifista Gašper Fistravec in Janez Zupan, lahka skifista Rajko Hrvat in Aleš Jalen ter dvojni dvojec Aleš Zupan/Matej Rojec. Za mednarodno regato bo slovenskih čolnov še več, ob omenjenih bodo nastopili še skifist Jan Špik, lahki skifist Marko Bolha ter dvojni dvojci Gašper Ferlinc/Gašper Ostanek, Vid Pugelj/Borut Rebolj, Matej Grobelnik/Žiga Zarič in Andreja Kekič/Manica Abramenko. Oba Zupana, Janez in Aleš, ter Matej Rojec bodo v petek nastopili v enojcih.

Svetovni pokal na Bledu bo še ena v vrsti vrhunskih prireditev v tem gorenjskem biseru, odkar so za svetovno prvenstvo 2011 prenovili veslaški center. Že v letu 2012 so gostili mladinsko evropsko prvenstvo, poleg letošnjega svetovnega pokala, pa bo leta 2017 na Bledu še veteransko svetovno prvenstvo, ki bo po številu nastopajočih prav tako velik organizacijski zalogaj.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja