•                                          some_text

In Novice
Jun 5th, 2015
1425 Views

Bled bo od 12. do 14. junija 2015 ponovno gostil veliko veslaško prireditev, tokrat jubilejno 60. Mednarodno regato Bled 2015. Napovedna je udeležba ekip iz 12 držav, med njimi ameriška ženska A reprezentanca in vsi najboljši slovenski tekmovalci. Pozdravili bomo tudi nosilce medalj z nedavnih velikih tekmovanj, Rajka Hrvata, Miha Aljančiča in Nika Krebsa. Nedeljska tekma četvercev je memorialna tekma v spomin na legendarnega blejskega veslača Saša Mirjaniča.

Prva mednarodna regata je bila leta 1950. Glede na odlično organizacijo tekmovanj in glede na to, da je blejska proga ena najlepših in najbolj poštenih prog na svetu, si je priborila stalno mesto na seznamu mednarodnih regat, ki so pod okriljem FISA. Od leta 1950 se prirejajo mednarodne regate vsako leto, razen ob organizaciji velikih tekmovanj (svetovna prvenstva: 1966, 1979, 1989, evropsko prvenstvo: 1956, svetovno mladinsko prvenstvo: 1971). Organizacijski odbor vodi dr. Peter Fajfar.

60th International Regatta Bled 2015_Invitation

pravljica