Sedmo mesto za četverca, deveto za Kreka

mario Novice 0 Komentarjev

V finalu B sta danes zjutraj nastopila četverec, v katerm so veslali Marko Grace, Aleš Zupan, Grega Domanjko in Jure Grace, in Andraž Krek v enojcu. Četverec je zmagal, Krek pa je bil tretji, tako da imamo sedaj skupno sedmo, deveto in trinajsto mesto na tem EP.

Odlično tekmo so prikazali Marko Grace, Aleš Zupan, Grega Domanjko in Jure Grace, saj so vodili od starta do cilja in na koncu dosegli tudi zelo soliden čas (6:09,13). Z močnim startom in odličnim vzdrževanjem ritma so na mirni gladini Laga di Varese za seboj so pustili četverce Hrvaške, Italije, Turčije in Nizozemske, zmagali pa so z naskokom dobrih treh sekund. S zmago v B finalu so si Mariborčani Domanjko in brata Grace ter Blejec Zupan priveslali skupno sedmo mesto na tem evropskem prvenstvu, kar je lep uspeh za mlado ekipo, ki jo sestavljajo trije tekmovalci do 23 let.

Andraž Krek se je pogumno podal v B finale in bil na prvih 500 metrih v vodstvu. V sredini proge ga je prehitel Čeh Plocek, vendar pa je Krek vzdržal močan ritem in sledil aktualnemu mladinskemu evropskemu in svetovnemu prvaku. V zadnji četrtini proge je naš skifist močno pritisnil, prešel v vodstvo, vendar pa v finišu ni vzdržal napada Čeha in Izraelca Friedmana, tako da je v cilj priveslal kot tretji. Na mestih od 4 do 6 so se zvrstili Švicar Weitnauer, Slovak Redr in Latvijec Timofejevs, ki se v tej tekmi niso vmešala v boj za vrh. Krek, član izolskega Arga, je na tem prvenstvu prikazal tri zelo dobre nastope in se tako vrnil v tekmovalni ritem, iz katerega je bil zaradi poškodbe izključen lansko in del letošnje sezone. S tretjim mestom v B finalu je Andraž Krek zasedel skupno deveto mesto na letošnjem EP.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja