Šesto mesto v finalu C za lahka veslača v dvojnem dvojcu Rajka Hrvata in Marka Bolho

V finalu C lahkih dvojnih dvojcev sta Marko Bolha in Rajko Hrvat zasedla šesto mesto. Zaostala sta za posadkami Nemčije, Irske, Švice, Poljske in Portugalske. Skupno sta tako na tekmi svetovnega pokala v Luzernu zasedla 18. mesto.

DSC_0003

V prvem delu tekme sta naša dva držala priključek z vodilnimi, oddaljila sta se edino favorizirani posadki Nemčije in Irske. V nadaljevanju sta močno pritisnili tudi posadki Švice in Poljske, tako da sta naša dva veslača ostala v ozadju in se v zadnjih 500 metrih uspela približati le Portugalcema na petem mestu. Zmagala je posadka Nemčije pred Irsko in Švico.

DSC_0006

Naša dva sta s šestim mestom v finalu C zasedla skupno 18. mesto, v tej disciplini je sicer nastopilo 26 čolnov.

DSC_0007

Rajko Hrvat: »Prvim 500 metrov sva se še nekako držala konkurence, ko pa je bilo potrebno bolj pritisniti in se priključiti ter iti naprej, to ni uspelo in se je hitrost spustila. Do konca sva sicer poskušala priključiti in se kot vedno borila do konca, vendar več kot šesto mesto nama ni uspelo. V tem trenutku o olimpijski kvalifikaciji lahko le sanjamo. Čaka na s veliko delo, skoraj vse moramo znova začeti. Naučiti se morava še veliko kako tekmovati. Vendar pa je potrebno o vztrajati in mislim, da je možno uspeti. V to verjamemo, imamo pa še nekaj časa do svetovnega prvenstva.«

DSC_0014

Trener Iztok Butinar: »To je bila prvo veliko pravo tekmovanje za to posadko. V prvi sta prvič nastopila v močni konkurenci, kjer sta se nekako znašla, v drugi tekmi sta popravila svoj nastop in odveslala v redu in postavila pozitivno gledišče za naprej. V današnjem finalu C pa se ponovno nekako nista znašla, vendar pa gledam to kot neko učenje, saj moramo precej znanja še dobiti. Nastope moramo analizirati in na temu graditi. Sedaj nas čakajo priprave, kjer bomo vse te stvari skušali podelati, tako da bomo imeli dober nastop na svetovnem prvenstvu.«