•                                          some_text
  • VESLAŠKA ZVEZA SLOVENIJE
    ŽUPANČIČEVA CESTA 9
    4260 BLED

    T: 04 5767230
    E: info@veslaska-zveza.si

Skifist Gašper Fistravec šesti v finalu B in skupno na 12. mestu

By Jernej Slivnik
In Novice
Apr 17th, 2016
0 Comments
1258 Views

Gašper Fistravec, ki je tik pred svetovnim pokalom rahlo zbolel in dan pred začetkom tekmovanja še ni bilo povsem jasno, ali bo sploh startal, je v finalu B zaostal za vsemi tekmeci in v cilj priveslal kot šesti, kar pomeni skupno 12. mesto na prvi tekmi letošnjega svetovnega pokala.

DSC_0006

Finale B enojcev je od starta od cilja vodil Belorus Stanislau Scharbachenia, deveti z lanskega SP in že udeleženec letošnjih OI. V ozadju se je razvila tekma za preostala mesta, v kateri je bil do 1.500 metrov tudi Gašper Fistravec, saj je tam zaostajal le dve sekundi za petim in pet sekund za tretjim mestom. V zadnjem delu proge pa ni več zmogel tega tempa in je povsem popustil, tako da je v cilj priveslal na šestem mestu in s precejšnjim zaostankom. Drugi je bil Švicar Kessler, tretji Nizozemec Broenink, četrti Argentinec Rosso in peti Poljak Wicenciak.

DSC_0011

Ocena slovenskih nastopov iz strani selektorja Dušana Juršeta: »Najprej se moram ustaviti pri zmagi Rajka Hrvata, kar pomeni zelo dober nastop in odlično uvrstitev. To je malo presenečenje, glede na to da je še tik pred odhodom v večinskem delu veslal v dvojnem dvojcu, kljub temu pa odlična dirka. Marko Bolha je nastopil zadovoljivo v finalu B. Gašper Fistravec je danes pokazal manj od pričakovanega. Zgleda, da se mu dejansko pozna bolezen, ki ga je ujela pred nekaj dnevi in v tem trenutku ni v pravem stanju. Dvojec ni dosegel pričakovanega, saj ni uspel s prebojem v polfinale.”

Dušan Jurše

Dušan Jurše

Na veslaškem koledarju je naslednja domača tekma na Bledu. Najprej bo v soboto, 23. aprila, državno prvenstvo v enojcih, kjer članski veslači ne bodo nastopali oziroma bodo opravili trening tekme. V nedeljo, 24. aprila, pa bo še tradicionalna Prvomajska regata, ki bo predvsem pomembna za določitev članskih posadk in sestavo mladih reprezentanc. Na osnovi rezultatov pravkar končanega svetovnega pokala v Vareseju in prihodnjega konca tedna bo selektor določil posadke, ki bodo nastopile na Evropskem prvenstvu v Brandenburgu v Nemčiji (6.-8. maj) in morebitne potnike na olimpijsko kvalifikacijsko regato v Luzernu v Švici (22.-25. maj).