Skifist Tim Mahne v četrtfinalu, danes tudi oba dvojna dvojca v predtekmovanju

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Basic CMYK

V Riu so se včeraj pričela tekmovanja letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva. Od naših je nastopil edino skifist Tim Mahne, ki se je z drugim mestom v predtekmovanju gladko uvrstil v današnji četrtfinale. Danes bodo nastopili tudi Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj v ženskem dvojnem dvojcu ter Nik Krebs in Miha Aljančič v moškem dvojnem dvojcu.

Tim_Rio

Tim Mahne je nastopil v tretji predtekmovalni skupini enojcev, skupaj s predstavniki Mehike, Turčije, Urugvaja in Bolivije. Že na startu je močno potegnil Mehičan Alexis Lopez Garcia in si takoj pridobil veliko prednost pred ostalimi. Naš skifist je bil skozi sredino proge ves čas ob turškem in urugvajskem skifistu, medtem ko je bil Bolivijec povsem nekonkurenčen. V četrtfinale so se sicer kvalificirali prvi štirje, tako da hudega boja za ta mesta ni bilo, kljub temu pa je Mahne v zadnjim 500 metrih pospešil in si priveslal drugo mesto ter tako dobro izhodišče za današnji četrtfinale.

Rezultati predtekmovanja enojcev

DSC_0819

Četrtfinale enojcev bo na sporedu že danes popoldne s pričetkom ob 20:00 po slovenskem času. Mahnetovi tekmeci bodo znani po repasažu, ki bo na sporedu ob 13:30 po slovenskem času. Iz četrtfinala bodo v polfinale napredovali prvi trije skifisti iz vsake skupine.

DSC_0564

Danes bosta v predtekmovanju nastopila tudi oba dvojna dvojca. Nik Krebs in Miha Aljančič imata predtekmo na sporedu ob 14:25 po slovenskem času. Njuni tekmeci bodo čolni Bahamov, Zimbabveja, Italije, Argentine in Japonske, neposredno v polfinale pa vodita prvi dve mesti.

DSC_0810

Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj bosta nastopili ob 14:35 po slovenskem času, tudi tu pa neposredno v polfinale vodita prvi dve mesti. Konkurentke našima dvema bodo predstavnice Brazilije, madžarske, Nikaragve, Kitajske in Rusije.

Vsi rezultati in startne liste

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja