Številčna mladinska reprezentanca na MEP 2019 v Essnu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rezultati Mladinskega evropskega prvenstva Essen 2019

Pregled slovenskih uvrstitev

Danes in jutri bo v nemškem Essnu potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo, ki se ga udeležuje številčna slovenska odprava. V 16-članski reprezentanci je 7 deklet in 9 fantov, zanje pa skrbi petčlanski strokovni štab. Slovenija bo tako zastopana v disciplinah dvojni dvojec in dvojni četverec med dekleti ter enojec, dvojni dvojec, dvojec in četverec med fanti. Večina naših se prvič udeležuje enega od velikih tekmovanj, nekaj tekmovalcev oziroma tekmovalk pa že ima izkušenj tako z evropskih kot svetovnih prvenstev. Na jezeru Baldeney bo skupaj nastopilo 570 tekmovalcev in tekmovalk iz 34 držav.

Ženski dvojni dvojec: Lea Hren in Pia Gruškovnjak

Lea Hren (VK Ljubljanica) na velikih tekmovanjih v mladinski kategoriji nastopa že tretje leto, njena najboljša uvrstitev pa je šesto mesto v dvojcu z lanskega MEP.  Pia Gruškovnjak (VK Bled) je debitantka na prvenstvih, skupaj pa sta moči združili v letošnji sezoni in že uspešno nastopali na močni mednarodni regati v Münchnu v začetku tega meseca. V tej disciplini je prijavljenih 19 čolnov.

DSC_0651

Ženski dvojni četverec: Ruby Čop, Pika Kšela, Nika Kozole, Neja Tepeš

Vsa štiri dekleta bodo prvič nastopila na enem od velikih tekmovanj, posadka dvojnega četverca pa je rezultat dolgotrajnega selekcijskega procesa, ki se je pričel že lansko jesen in je bilo vanj vključenih osem deklet. Ruby Čop (VK Bled), Pika Kšela, Nika Kozole (obe VK Dravske elektrarne Maribor) in Neja Tepeš (VK Nautilus Koper) so se izkazale kot najboljša kombinacija, kot rezerva pa se prvenstva udeležuje Agnese Macchi (VK Argo Izola). V ženske dvojnem četvercu nastopa 14 čolnov.

DSC_0717

Moški enojec: Urban Jerman

Član VK Ljubljanica Urban Jerman je bil lani na MEP sedmi v dvojnem dvojcu, letos pa se je v reprezentanco uvrstil v enojcu kot najboljši moški posameznik. Letos je že uspešno nastopal na kriterijskih regatah, tudi na zahtevni münchenski regati, ki pomeni vsakoletno generalko za MEP. V enjocu tekmuje 19 tekmovalcev.

DSC_0741

Moški dvojni dvojec: Maks Alič in Jaka Vovk

Ljubljansko-blejska posadka se je oblikovala skozi pomladanski selekcijski proces, tako Maks Alič kot Jaka Vovk pa sta prvič udeleženca enega od velikih tekmovanj. Med dvojni dvojci, ki je najštevilčnejša disciplina prvenstva, nastopa 21 posadk.

DSC_0748

Moški dvojec: Aleksej Tratnik in Semen Kravchuk

Člana VK Bled Aleksej Tratnik in Semen Kravchuk sta bila lani na MSP šestnajsta, letos pa se prvič udeležujete evropskega prvenstva. V dvojcu tekmuje 13 držav.

DSC_0726

Moški četverec: Filip Polše, Filip Koren, Jure Čas in Jernej Grace 

Mariborska ekipa se je izkazala z nastopom na kriterijski prvomajski regati, Filip Polše, Filip Koren, Jure Čas in Jernej Grace pa so vsi debitanti na velikih tekmovanjih. V konkurenci četvercev je prijavljenih 12 čolnov.

DSC_0667

Danes bodo v Essnu potekala predtekmovanja  in repasaži, jutri pa polfinala in finala.

Več o prvenstvu

Prijave in urniki

Spremljajte tekme v živo!

FOTOGALERIJA

 

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja