Tretje mesto za dvojnega dvojca v finalu C

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V finalu C dvojnih dvojcev sta danes že nastopila Janez Zupan in Gašper Fistravec. V zanimivem obračunu sta zasedla tretje mesto, kar jima prinaša skupno 15. mesto na tem prvenstvu.

DSC_0008

Zupan in Fistravec sta tokrat startala bolj zadržano in bolj okrepljeno odveslala sredinski del proge, v katerem sta se mimo Poljakov in Špancev prebila v vodstvo. V zadnjih 500 metrih sta ponovno močno pritisnila Španca, poleg njiju pa še Belorusa, ki sta se do takrat držala v ozadju. V silovitem zaključku tekme je imela največ moči ravno beloruska posadka, na drugem mestu je končala Španija, na tretjem pa Zupan in Fistravec. Četrta je bila Estonija, peta Poljska in šesti Izrael.

 DSC_0013

Gašper Fistravec po tekmi: »Današnja tekma je bila še nadgradnja včerajšnje. Iz tekme v tekmo sva na tem prvenstvu dokazala predvsem sama sebi, da se tudi z malo skupnega treninga da držati korak s tisto drugo skupino dvojnih dvojcev, Mmdtem ko prvih osem nekako odstopa. Mislim, da je pomanjkanje skupnih kilometrov pokazalo svoje, definitivno pa je to dobra popotnica za naprej.«

DSC_0023

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja