Trije slovenski čolni na mladinsko evropsko prvenstvo 2014

mario Novice 0 Komentarjev

Mladince bo letos na evropskem prvenstvu gostil belgijski Hazewinkel, prizorišče že mnogih velikih veslaških tekmovanj, tu je leta 1997 naslov svetovnega mladinskega prvaka osvojil Luka Špik. Po udeležbi bo to rekordno prvenstvo, saj je prijavljenih 450 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 držav, za primerjavo – doslej rekordno MEP na Bledu 2012 je gostilo 421 tekmovalcev in tekmovalk iz 24 držav. Slovenijo bo zastopalo pet tekmovalcev in dve tekmovalki v treh posadkah, in sicer Žiga Zarič v enojcu, Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Nik Krebs in Vid Pugelj v dvojnem četvercu ter Tinka Kersikla in Andreja Kekič v dvojnem dvojcu.

dsc_0748

 V enojcu bo nastopil Žiga Zarič, član VK Dravske elektrarne Maribor, ki je letos najboljši posameznik med slovenskimi mladinci, na mednarodnih regatah v Zagrebu je zmagal, v Münchnu pa je bil drugi. Zanimivo je, da med 13 prijavljenimi enojci ni zmagovalca Münchna iz Nemčije, zato pa velja opozoriti na Borisa Yotova iz Azerbadjana, ki je že nastopal na tekmah svetovnega pokala (lani četrti v dvojnem dvojcu v Etonu), na lanskem MSP pa je bil bronast v enojcu.

 dsc_0906

V dvojnem četvercu bodo veslali Aleš Jalen, Kristjan Markovc (oba VK Bled), Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor) in Vid Pugelj (VK Ljubljanica). Na močni mednarodni regati v Münchnu je ta posadka zmagala, tokrat pa jo na prvenstvu čaka konkurenca še 13 čolnov.

 dsc_0846

Med dekleti bosta v dvojnem dvojcu nastopili Tinka Kersikla (VK Argo) in Andreja Kekič (VK Izola), ki sta se na močni mednarodni regati v Münchnu uvrstili v finale. V tej disciplini je prijavljenih 10 čolnov.

 dsc_0732

V reprezentanci so zastopani tekmovalci in tekmovalke iz petih od sedmih slovenskih klubov, kar ji še dodaja pestrost. Na prvenstvo bodo posadke vodili trenerji Primož Merf, Jan Ilar in Iztok Butinar, reprezentanco pa vodi Darko Golob.

Predtekmovanja in repasaži bodo potekali v soboto, polfinala in finala pa v nedeljo.

Prijave in urnik

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja