Trije slovenski čolni na SP do 23 let v Plovdivu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Letošnje svetovno prvenstvo za člane do 23 let bo v Plovdivu v Bolgariji, prizorišču, ki je slovenskemu veslanju že prineslo veliko uspehov na mladinskih svetovnih prvenstvih. Na letošnjem SP do 23 let bo nastopilo šest slovenskih veslačev v treh posadkah, dvojnem četvercu, enojcu in lahkem enojcu. Otvoritev in žreb predtekmovalnih skupin bosta danes popoldne.

DSC_0366

V dvojnem četvercu bodo veslali Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper), Matej Grobelnik (VK Dravske elektrarne Maribor), Borut Rebolj (VK Ljubljanica) in Gašper Ferlinc (VK Dravske elektrarne Maribor). Rebolj je debitant na velikih tekmovanjih, medtem ko so ostali v preteklih sezonah že uspešno nastopali na mladinskih EP in SP ter SP do 23 let. Ostanek je bil sedmi na MSP 2013, Grobelnik ima bron z MEP 2012 in peto mesto z MSP 2012, doslej najuspešnejši pa je Ferlinc, ki ima bron z MEP 2012 in bron z MSP 2013.

Posadka se je oblikovala po mednarodni regati na Bledu in je po tem opravila nastop na mednarodni regati v Račicah, kjer je bila četrta oziroma druga v konkurenci do 23 let.

Med dvojnimi četverci je prijavljenih 15 čolnov, predtekmovanja pa jih čakajo v četrtek.

dvojni četverec od leve: Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj, Gašper Ferlinc
dvojni četverec od leve: Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj, Gašper Ferlinc

V enojcu bo nastopil Vid Pugelj (VK Ljubljanica), ki je bil lani v mladinski konkurenci tretji na MEP, četrti na MOI in peti na MSP. V enojcu je nastopal na kriterijskih regatah na začetku sezone, tokrat pa ga čaka 24 najboljših skifistov sveta v konkurenci do 23 let.  Pugelj bo edini od naših s predtekmovanji prišel v sredo.

enojec Vid Pugelj
enojec Vid Pugelj

Med lahkimi enojci bo nastopil Aleš Jalen (VK Bled), ki je bil lani član mladinskega dvojnega četverca, ki je osvojil b bron na MEP in peto mesto na MSP. Z letošnjo sezono je vstopil v konkurenco do 23 let med lahke veslače. V lahkem enojcu je uspešno nastopal že skozi celotno sezono, na mednarodni regati v Essnu je tudi zmagal. Na SP v Plovdivu bo nastopil v konkurenci 24 lahkih skifistov, prvič v četrtkovih predtekmovanjih.

lahki enojec Aleš Jalen
lahki enojec Aleš Jalen

Posadke na prvenstvu vodita trenerja Miloš Janša (lahki enojec) in Jan Ilar (dvojni četverec, enojec). Reprezentanco vodi Darko Golob, v njej pa je še maserka Metka Roner.

Fotolgalerija

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja