Trinajsto mesto za lahka veslača

mario Novice 0 Komentarjev

Za lahka veslača v dvojnem dvojcu Jureta Cveta in Matevža Malešiča se je svetovno prvenstvo zaključilo. Danes sta nastopila v C finalu, v katerem sta se potegovala od 13. do 18. mesta, in dosegla 1.mesto, kar je skupno 13.

lm2Jure in Matevž sta v C finalu zavzela po polovici proge prvo mesto in ga prepričljivo obdržala vse do konca. V cilj sta priveslal z dvosekundno prednostjo pred Bolgaroma. Njun čas je bil 7:09.80.

lm2_3Jure Cvet: “Sicer sva upala, da bova prišla v B finale, ampak tudi današnji rezultat vseeno kaže čisto malo zaostanka za B finalom. Mogoče je to bolje, kot da bi bila zadnja v B finalu. Tekma je šla bolje kot prejšnje, se pa pozna dolga sezona in sva že malo utrujena. Vseeno sva zadovoljna.”

Matevž Malešič: “Danes je bilo dokaj podobno kot v predtekmovanjih. Tekmo sva bolje odpeljala kot v repasažih. Čez progo pa nisva več tako močna, malo se nama že pozna utrujenost. Prvi dve tekmi nisva lepo ujela čolna, danes je šlo malo bolje, ampak vseeno se pozna, če si utrujen. V splošnem pa sva zadovoljna, saj sva vse do konca odpeljala in danes sva dobro nastopila.”

Še o članski konkurenci, ki sta jo prvič spoznala: “Veliko bolj ostro je tu. Pozna se, da je zelo malo olimpijskih disciplin, da je to edina za lahke, zato je konkurenca dosti bolj skoncentrirana tu. Ob najinem napredovanju, ki upam, da bo, saj sva šele prvo leto skupaj, se bova lahko merila tudi z najboljšimi.”

lm2_2Njun trener Jošt Dolničar je dodal: “V tem trenutku dosežek ocenjujem kot odličen. Manjše razočaranje ob neuvrstitvi v polfinale, smo pa sedaj dosegli maksimum iz C finala z današnjo zmago. Mislim, da je to dobra iztočnica za naprej.”