Tudi dvojni dvojec Janez Zupan in Gašper Fistravec v četrtfinalu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Janez Zupan in Gašper Fistravec sta v predtekmi zasedla tretje mesto, za Italijo in Veliko Britanijo ter pred Madžarsko, Izraelom in Marokom. Neposredno v četrtfinale so napredovale prve štiri posadke in med njimi je tako tudi naša. Četrtfinalna preizkušnja Zupana in Fistravca čaka v četrtek.

 DSC_0259

V naši predtekmovalni skupini sta favorizirani posadki Italije in Velike Britanije opravičili ta naziv, saj sta bili ves čas vodilni. Italijana Gentili in Battisti sta vodila od starta do cilja in postavila tudi enega izmed najboljših šestih časov med vsemi dvojni dvojci. Ves čas sta bila tik za njima Britanca Collins in Walton, ki pa sta v zadnjem delu malo popustila in zaostala za slabe štiri sekunde. Janez Zupan in Gašper Fistravec sta bila do polovice proge še blizu vodilnima posadka in ves čas v boju z madžarsko posadko za tretje mesto.

DSC_0279

Dvoma o napredovanju že kmalu po startu ni bilo, saj sta posadki Izraela in Maroka kmalu precej zaostali, v četrtfinale pa so vodila prva štiri mesta. Naša dva sta dvoboj z Madžaroma Pappom in Petervarijem dobila v zadnji četrtini proge, kjer sta odgovorila na njun napad in ju v zaključku tekme pustila za sabo za dobro dolžino čolna. V lov za vodilnima posadkama se Zupan in Fistravec nista spuščala in tako hranila energijo, saj visoke temperature in močno poldnevno sonce tudi zahtevajo svoje.

DSC_0275

Gašper Fistravec tik po tekmi: »Vedela sva, da bo zahtevno, morda še bolj od pričakovanega. V zadnji tretjini so se Italijani in Britanci enostavno odpeljali naprej in odveslali svojo tekmo, midva nisva mogla slediti. Mogoče se nama tu pozna dolgotrajna odsotnost s tekmovanj. Sva pa precej z lahkoto odbila Madžara, ki sta bila suvereno pred nama na evropskem prvenstvu. Upam, da bova tekme stopnjevala, tako da se nadejava boljših voženj v nadaljevanju.«

DSC_0262

Iz današnjih predtekmovanj je izšlo že 20 četrtfinalistov, ostali štirje se bodo kvalificirali iz jutrišnjega repasaža. Zmagovalci ostalih predtekmovalnih skupin so postale posadke Hrvaške, Nemčije, Francije in Litve, smo pa videli odlične predstave tudi ostalih ekip. Četrtfinale bo na sporedu v četrtek po 12. uri, v polfinale bodo vodila prva tri mesta.

Rezultati predtekmovanja dvojnih dvojcev

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja