Tudi na finalu svetovnega pokala v Poznanu bo nastopil samo lahki skifist Rajko Hrvat

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Ta konec tedna bo v Poznanu na Poljskem potekala tretje tekma svetovnega pokala , ki je obenem tudi zadnja v letošnji seriji. Na prizorišču svetovnega prvenstva leta 2009 bo nastopilo 584 veslačev in veslačic iz 48 držav. Med njimi bo samo en slovenski predstavnik, in sicer Rajko Hrvat v lahkem enojcu, ki je trenutno drugi v skupnem seštevku te discipline.

DSC_0352

Med lahkimi enojci je prijavljenih 20 tekmovalcev, z večino katerih se je Rajko Hrvat letos že srečal. Tu so Slovak Lukaš Babač, aktualni evropski prvak in drugi iz Luzerna. Hrvat Luka Radonić, zmagovalec Luzerna in drugi iz Vareseja, Francoz Stany Delayre, tretji iz Luzerna in Norvežan Ask Jarle Tjoem, tretji iz Vareseju in finalist EP. Nov v konkurenci lahkih enojcev je Italijan Pietro Ruta, ki je doslej tekmoval v lahkem dvojnem dvojcu in bil na primer lani peti na svetovnem prvenstvu. Tu je še Novozelandec Mathew Dunham, ki pa se bo za SP verjetno moral umakniti Adama Lingu, aktualnemu svetovnemu prvaku. Za nastop v Poznanu je bil predviden tudi naš drugi lahki veslač Marko Bolha, ki pa je bil preusmerjen na mednarodno regato nižjega ranga na Češkem.

DSC_0387

Rajko Hrvat vsekakor sodi med favorite te zadnje tekme svetovnega pokala, saj je trenutno drugi v skupni razvrstitvi te discipline in nosilec bronaste medalje z letošnjega evropskega prvenstva. Trenutno vodilni lahki skifist svetovnega pokala je Luka Radonić, ki ima dve točki prednosti pred našim veslačem in sedem pred Norvežanom, odločala bo torej tekma v Poznanu.

DSC_0018

Rajko Hrvat: »Pred Poznanom se počutim odločno, še posebej po zmagi na mednarodni regati na Bledu, na kateri sem pridobil na samozavesti po malo slabšem nastopu v Luzernu. Veselim se že prvega starta v petek in mislim, da bom ponovno stari dobri Rajko. Od prijavljenih je edina neznanka Italijan, drugače pa gre za stare znance. S skupnim seštevkom se ne bom obremenjeval, ampak bom moral vsako tekmo poprijeti maksimalno in mislim, da rezultat ne bi smel izostati.«

DSC_0340

Trener Iztok Butinar: »Plan treningov je bil tak, da se nadaljuje v istem ritmu in za Poznan nismo posebej stopnjevali, saj nas zanima končna forma za svetovno prvenstvo. Vmes smo imeli manjšo trebušno virozo, kar je sanirano in po moje ni veliko vplivalo na Rajkovo pripravljenost. Na blejski mednarodni regati bi moral po moje še bolje izpeljati tekmo. Sicer je zmagal in je odpeljal, kot sva bila dogovorjena, vendar pa je bila konkurenca nekoliko nižja in je verjetno še imel nekaj posledic viroze.«

Predtekmovanja se v Poznanu pričnejo v petek, polfinala in finale pa je na sporedu v soboto.

Več informacij 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja