Tudi Ramšak in Ferlinc v polfinalu

mario Novice 0 Komentarjev

Tudi dvojcu, v katerem veslata Miha Ramšak in Gašper Ferlinc, se je danes uspelo uvrstiti v polfinale mladinskega svetovnega prvenstva. V svoji četrtfinalni skupini sta zmagala in dosegla četrti najboljši čas med vsemi 24 dvojci.

 dsc_0039-001

Miha Ramšak in Gašper Ferlinc v četrtfinalu ničesar nista želela prepustiti naključju in sta vodila od starta do cilja. Vseskozi sta jima sicer bila blizu Avstrijca, vendar ju naša dva nista spustila predse, kvečjemu sta prednost pred njima enakomerno povečevala do cilja. Tam sta bila boljša za dolžino čolna in si zagotovila nastop v polfinalu. Iz te skupine se je v polfinale uvrstila še posadka Indije, ki je presenetljivo izločila veslaško veliko bolj renomirano Italijo. Peti je bil Gibraltar, šesta pa Moldova.

dsc_0504-001

Od vseh 24 četrtfinalistov je naš dvojec dosegel četrti najboljši čas (6:41,07), hitrejše so bile edino posadke Grčije, Nemčije in Turčije, kar je zagotovo dobra popotnica za nadaljevanje tekmovanja. Polfinale bo na sporedu jutri ob 11:18 po SLO času, za prva tri mesta, ki vodijo v veliki finale, pa se bosta Ramšak in Ferlinc borila posadkami Hrvaške, Nemčije, Velike Britanije, Češke in ZDA.

Danes je v Litvi nastopil še skifist Dean Maslo in si v malem polfinalu zagotovil nastop v E finalu, kjer bo jutri veslal za uvrstitve med 25. in 30. mestom.

Jutri čaka polfinale še ostali dve naši posadki. Dvojni četverec, v katerem veslajo Gašper Ostanek, Žan Črnac, Vid Pugelj in Žiga Zarič, bo nastopil ob 12:00 (SLO čas) proti posadkam Nove Zelandije, Avstralije, Južne Afrike, Poljske in Italije. Tinka Kersikla in Eva Urevc pa bosta ob 11:32 (SLO čas) veslali proti predstavnicam Nemčije, Romunije, Avstralije, Irske in Hrvaške. V veliki finale vodijo prva tri mesta.

 

Vodja reprezentance Dušan Jurše je takole pokomentiral naše možnosti v polfinalu: »Dvojec in dvojni četverec imate resne možnosti za veliki finale, kar je tudi njun osnovni cilj. Dvojec je četrtfinale odpeljal hitro in ima enakovreden čas z Nemcema, s katerima sta skupaj v polfinalni skupini. V dvojnem četvercu je konkurenca še bolj zgoščena, vendar bi nam moralo uspeti. Za dekleti je napredovanje v A finale previsok cilj in zanju bo glavna tekma B finale.«

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja