Tudi Rojec v polfinale C/D

Tudi Matej Rojec v enojcu danes imel možnosti za vstop v polfinale, v svoji četrtfinalni skupini je bil šesti. Tako bo tudi od, tako ostale tri naše posadke, jutri dopoldne nastopil v tekmi za uvrstitev v C finale.

Matej Rojec je že drugič na tem prvenstvu nastopil v konkurenci s svetovnim in olimpijskim prvakom Mahejem Drysdaleom, ki je zaključne priprave opravil pri nas na Bobhinjskem jezeru. Drysdale je brez težav zmagal in še potrdil ponovno kandidaturo za naslov svetovnega prvaka, saj je premagal vedno nevarnega Litvanca Griskonisa. Kot tretji se je v polfinale iz te skupine uvrstil Italijan Cardioli. Matej Rojec se je zavedal svojih možnosti danes, tako da se ni naprezal in končal šesti, tudi za predstavnikoma Romunije in Francije.

DSC_0013 DSC_0016

Matej Rojec: “Potrebno je biti realen, ko greš v tekmo. Jaz danes možnosti za uvrstitev v polfinale praktično nisem imel. Glede na to, da je polfinale C/D že jutri dopoldan, sem v današnji tekmi tudi hranil moči. Upam, da so se kakšni od jutrišnjih konkurentov, ki so imeli bolj realne šanse, bolj utrudili in se jim bo to jutri poznalo.

Jutri bo Rojec ob 11:01 nastopil v polfinalu C/D, od koder prva tri mesta vodijo v C finale. Za konkurente bo imel Francoza Chabaneta, Norvežana Tufteja, Avstralca Purnella, Mehičana Cabrera in Španca Marti Roura.