Tudi Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj v polfinale, enojcema ni uspelo

V repasažu mladinskega evropskega prvenstva v Račicah sta bili Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj v ženskem dvojnem dvojcu drugi in sta tako uspešno napredovali v jutrišnji polfinale. Timu Mahnetu in Tinki Kersikli v enojcih to ni uspelo in bosta nastopila v malem polfinalu.

Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj

Naši dekleti v dvojnem dvojcu sta tekmo začeli previdno in bili do polovice četrti, v drugem delu sta napredovali najprej do tretjega mesta, v zaključku tekme pa prehiteli še Belorusinji, s čimer sta se zanesljivo uvrstili v polfinale. Tekmo sta suvereno dobili predstavnici Madžarske, tretja je bila Belorusija, četrta Poljska in peta Moldova. Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj bosta tako jutri dopoldne nastopili v polfinalu, od koder v veliki finale vodijo prva tri mesta.

enojec Tim Mahne

Tim Mahne je bil v repasažu četrti in mu tako ni uspelo napredovanje v polfinale in nadaljevanje boja za najvišja mesta. V repasažu je zaostal za skifisti Švedske, Hrvaške, Moldove, prehitel pa je predstavnika Armenije in Ukrajine. Mahne bo jutri nastopil v malem polfinalu za uvrstitev v finale C.

DSC_0734

Tudi Tinki Kersikli ni uspelo napredovanje, saj je bila v repasažu s precejšnjim zaostankom peta. Zaostala je za predstavnicami Velike Britanije, Litve, Latvije in Češke. Tudi naša skifistka bo tako nastopila v malem polfinalu, kjer bo veslala za vstop v finale C.

Vsi rezultati