Uspešen dan za mladince na močni mednarodni regati v Münchnu

mario Novice 0 Komentarjev

Naši najboljši mladinci in mladinke se ta vikend na močni mednarodni regati v Münchnu potegujejo za mesta v posadkah, ki bodo že čez dva tedna nastopile na evropskem prvenstvu v belgijskem Hazewinklu. Münchenska regata je že dolga leta dober pokazatelj pripravljenosti mladinskih ekip, saj jo kot kriterijsko uporabljajo velesile Nemčija, Velika Britanija, Francija, Poljska in druge. V sobotnem delu programa sta se dve naši posadki uvrstili v veliki finale, kjer je skifist Zarič osvojil srebro. Naš dvojni četverec pa je dosegel najboljši čas.

V današnjem sobotnem programu se je v moškem enojcu, kjer je nastopilo 35 tekmovalcev, Žiga Zarič (VK Dravske elektrarne Maribor) uvrstil v A finale in tam osvojil odlično drugo mesto, premagal ga je edino vodilni nemški skifist Tim Ole Naske. V B finalu enojcu je nastopil Miha Aljančič (VK Bled) in zasedel skupno 10. mesto, v C finalu pa je veslal Marko Hladnik (VK Bled), ki se je zvrstil na skupno 18. mesto. V ženskem dvojnem dvojcu sta se Andreja Kekič (VK Izola) in Tinka Kersikla (VK Argo) uvrstili v A finale in bili tam šesti. Med dvojnimi četverci je bil danes sistem tekmovanja po skupinah brez kvalifikacij. Kristjan Markovc (VK Bled), Aleš Jalen (VK Bled), Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor) in Vid Pugelj (VK Ljubljanica) so v svoji skupini zmagali pred češko, poljsko in švicarsko posadko, tudi skupno pa so med vsemi devetimi četverci dosegli daleč najboljši čas.

Jutri bosta dekleti ponovno nastopili v dvojnem dvojcu, ravno tako pa tudi večina fantov – nastopili bodo po dvojicah Zarič/Pugelj, Markovc/Jalen, Aljančič/Hladnik in Markežič/Mahne. V enojcu bo veslal Krebs.

VSI REZULTATI

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja