Uspešen drugi dan Beograda

mario Novice 0 Komentarjev

Tudi drugi dan beograjske mednarodne regate je Luka Špik zmagal med enojci, dvojni dvojec z Matevžem Malešičem in Rajkom Hrvatom je bil tretji, dvojni četverec Rojec-A.Zupan-J.Zupan-Fistravec pa je dobil tekmo četvercev.

dsc_0002-001

 Močno deževje z močnimi sunki vetra je danes kreiralo tekmovalne čase in vzdušje na progi Ada Ciganlija, ki bo čez štiri tedne gostila evropsko prvenstvo. Kljub temu so organizatorji srbske veslaške zveze izvedli celotno tekmovanje, ki je dalo kar nekaj odgovorov selektorjem Srbije, Hrvaške in Slovenije, ki vsi še sestavljajo posadke za prihajajoče evropsko prvenstvo.

 dsc_0003

Tudi danes je bil Luka Špik v enojcu brez prave konkurence, saj je zmagal s prednostjo desetih sekund pred Hrvatom Luko Radonjićem. Ponovno bil namreč odsoten vodilni srbski skifist Goran Vasić, ki ima težave s poškodbo hrbta. Luka je bil po tekmi zadovoljen, saj je vseh 2.000 metrov odpeljal po načrtih, brez prevelikih nihanj in s primerjalno dobrim časom (6:59,41). V konkurenci enojcev sta nastopila še dva naša skifista, sicer lahka veslača – Marko Bolha je bil peti, Tilen Pugelj pa osmi.

 dsc_0005

V dvojnem dvojcu so nastopile tri naše posadke. Naša lahka veslača Matevž Malešič in Rajko Hrvat sta bila tretja, za favoriziranima posadkama Srbije (Filipović, Marjanović) in Hrvaške (Šain, Vekić), ki sta bili na prvih dveh mestih že včeraj. V tej konkurenci sta nastopili še dve naši posadki tekmovalcev do 23 let – Jure Grace in Gašper Ostanek sta  bila četrta, Matej Grobelnik in Borut Rebolj pa šesta.

 dsc_0007

Ob koncu sporeda je bila še tekma dvojnih četvercev, ki so nastopili v skupni tekmi s četverci brez krmarja. Med vojnimi četverci je zmagala naša posadka A reprezentance, v kateri so veslali Matej Rojec, Aleš Zupan, Janez Zupan in Gašper Fistravec, pred našo posadko U23, kjer so nastopali Borut Rebolj, Gašper Ostanek, Matej Grobelnik in Jure Grace. Primerjalno gledano je naš prvi dvojni četverec zmagal s prednostjo dobrih petih sekund pred najboljšim četvercem brez krmarja, v katerem je veslala prva srbska posadka, ki je redni finalist evropskih prvenstev.

dsc_0009

Selektor Miloš Janša je takole ocenil slovenske nastope: »Če seštejem oba dneva, je bil naš najuspešnejši Luka Špik. Obakrat je precej zanesljivo zmagal, saj očitno tudi ni imel prave konkurence ob odsotnosti najboljšega srbskega skifista Vasića. Drugi dan je celo malenkost bolje odveslal tekmo, gledano primerjalno s časi zmagovalnih dvojcev in dvojnih dvojcev, kjer gre za zelo dobre posadke. Še vedno pa se bo v prihodnjih tednih potrebno ukvarjati z nekaterimi vprašanji drugega dela proge. Dobro je nastopil tudi dvojni dvojec Rojec-Fistravec, medtem ko je druga posadka Aleš in Janez Zupan nastopila preslabo. V enojcu je potrebno omeniti še dober nastop lahkega veslača Hrvata, ki je nastopil zelo kvalitetno. Primerjalno celo bolje kot drugi dan v dvojnem dvojcu z Malešičem, ob čemer je potrebno upoštevati, da je lahki dvojni dvojec olimpijska disciplina. Pa tudi nastop tega lahkega dvojnega dvojca ni bil slab. Za omeniti je še mladega Graceta z dobrim nastopom včeraj v B finalu enojcev. Dvojni četverec ni nastopil slabo, vendar pa bil zadovoljen, če bi bili nekaj sekund hitrejši in bi naredili večjo razliko napram sicer zelo kvalitetnemu srbskemu čolnu.«

VSI REZULTATI

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja