Uspešen nastop mlajših članov in mladincev v Račicah

mario Novice 0 Komentarjev

Kandidati za reprezentanci mlajših članov in mladincev so pretekli vikend nastopili na odprtem češkem prvenstvu, ki so se ga poleg domačiinov in nas udeležile še ekipe iz Slovaške, Avstrije in Nemčije, v Račicah in dosegli nekaj dobrih rezultatov

Mlajši člani (do 23 let) so sicer nastopali v absolutnim kategoriji, oba čolna pa sta se uvrstila v veliki finale. Lahki dvojni dvojec, kjer sta veslala Tilen Pugelj (VK Ljubljanica) in Marko Bolha (VK PIran) je osvojil prvo mesto, četverec, v katerem so veslali Tomaž Jurše, Matej Grobelnik, Grega Domanjko in Jure Grace, pa je bil peti.

Pri mladincih so se v enojcu v finale A uvrstili trije skifisti – Gašper Ferlinc (VK DE Maribor) je zasedel tretje , Miha Ramšak (VK DE Maribor) peto in Miha Aljančič (VK Bled) šesto mesto. V dvojnem dvojcu smo v finalu A imeli dve posadki – Vid Pugelj (VK Ljubljanica) in Žiga Zarič (VK DE Maribor) sta bila druga, Gašper Ostanek in Žan Črnac (oba VK Nautilus Koper) pa tretja. V finalu A je nastopil tudi četverec v postavi Žan Eržen, Jure Poljanec, Kristjan Markovc in Aleš Jalen (vsi VK Bled), ki so zasedli peto mesto.

Pri mladinkah sta se v finale A uvrstili dve skifistki – Eva Urevc (VK Bled) je bila druga, Tinka Kersikla (VK Argo) pa četrta.

Vsi rezultati

Obe kategoriji sedaj čaka izbor reprezentance in zaključne priprave pred svetovnima prvenstvoma. SP do 23 let bo od 25. do 28. julija v Ottensheimu pri Linzu (AUT), mladinsko SP pa bo od 7. do 11. avgusta v Trakaiju (LTU).

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja