Uspešen nastop slovenskih veslačev na mednarodni regati v Račicah

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Pretekli vikend je v čeških Račicah potekala mednarodna regata, na kateri so sodelovali veslači in veslačice iz šestih držav: Slovaške, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Slovenije in Češke. Tekma je štela kot češko državno prvenstvo, tako da so nastopile vse posadke A, U23 in mladinske reprezentance Češke, ki je sicer spada med srednje velike veslaške velesile. Regate so se udeležili tudi vsi naši kandidati za U23 in mladinsko reprezentanco, obenem pa tudi nekaj članov absolutno.

Pri mladincih so naši veslači osvojili dve zmagi in sicer oba dvojna dvojca. Pri fantih sta Nik Krebs in Miha Aljančič premagala češko kombinacijo Jech/Pivko. Evropska mladinska podprvaka Cincibuch/Bezdek v finalu nista štartala, sta ju pa naša dva prehitela v predtekmovanju. Suvereno sta zmagali tudi Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj pred Čehinjama Mullerovo in Valsovo. Med enojci je bil Tim Mahne drugi za češkim mladinskim reprezentantom Miroslavom Jechom.

Vid Pugelj in Kristjan Markovc sta bila med mlajšimi člani v dvojnem dvojcu peta, ravno tako peta je bila Tinka Kersikla med enojci mlajših članic.

Med člani absolutno je bil v enojcu Jan Špik drugi, za nekdanjim svetovnim prvakom Ondrejem Synekom. Aleš Zupan je bil peti. Pri ženskih enojcih je bila Manica Abramenko tretja in Andreja Kekič peta. Med lahkimi enojci je bil Aleš Jalen drugi za Hrvatom Luko Radoničem.

Dvojni četverec mlajših članov Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj in Gašper Ferlinc je v absolutni konkurenci zasedel četrto mesto, v konkurenci mlajših članov so bili naši veslači drugi.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja