Uspešen prvi predtekmovalni dan v Plovdivu

mario Novice 0 Komentarjev

Danes so naše posadke opravile s prvimi nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu in svetovnem prvenstvu v neolimpijskih disciplinah v bolgarskem Plovdivu. Četverec se je s tretjim mestom uvrstil neposredno v polfinale, v številčnejših disciplinah po prijavah pa sta se dvojni četverec in lahki enojec uvrstila v četrtfinale.

Četverec v postavi Tomaž Jurše, Matej Grobelnik, Miha Ramšak in Gašper Ferlinc je nastopil v prvi predtekmovalni skupini. Že v prvi polovici proge sta si posadki Romunije in Nemčije zagotovili veliko prednost in jo obdržali tudi do konca. Naši fantje so skozi celotno progo veslali na tretjem mestu in o neposredni uvrstitvi v polfinale ni bilo dvoma. Četrti so bili Francizi, peti pa Ukrajinci.

Dvojni četverec, v katerem veslajo Gal Žvegelj, Ptah Butinar, Matej Pregarc in Vid Pugelj, je zasedel četrto mesto za posadkami Romunije, Nove Zelandije in Velike Britanije. Naši so bili ves čas na četrtem mestu in kontrolirali petouvrščene Bolgare, kar jim je prineslo tudi uvrstitev v četrtfinale.

V članski konkurenci je lahki skifist Rajko Hrvat uspešno opravil s predtekmovanjem, kjer je zasedel drugo mesto. Začel je sicer malce počasneje, na polovici proge pa je bil že na drugem mestu, tik za vodilnim Švicarjem Scmidom. Tako je ostalo tudi do cilja in z drugim mestom si je Hrvat zagotovil nastop v jutrišnjem četrtfinalu. Tretji je bil Litvanec, četrti Američan, peti pa Avstralec.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja