•                                          some_text
    4260 BLED

T: 04 5767230
    E: info@veslaska-zveza.si

Uspešna predstavitev veslanja na Festivalu športa mladih

By mario
In Novice
Avg 5th, 2014
1266 Views

Veslaška zveza Slovenije je skupaj z veslaškimi klubi sodelovala na 5. Festivalu športa mladih v Kopru in predstavljala veslaški šport osnovnošolski mladini. Učenci so bili navdušeni in kmalu lahko pričakujemo nove mlade veslače v naših klubih.

5 festival porta 035

Prireditev 5. Festival športa mladih, ki se je odvijala na koprski Bonifiki v četrtek 5. junija, predstavlja športno tekmovalno in družabno srečanje osnovnošolske mladine iz celotne Slovenije. Sodelovalo je preko 3000 otrok iz skoraj 300 osnovnih šol.

5 festival porta 040

VZS in večina slovenskih veslaških klubov smo sodelovali v spremljevalnem delu, ki je zajemal športno zabavne animacije za vse otroke.

5 festival porta 031

Že od 9. ure smo z energijo nabito vzdušje popestrili z predstavitvijo našega športa, učenjem osnovnega veslaškega gibanja na simulatorjih veslanja oziroma ergometrih ter tekmo na 250 metrski razdalji. Ergometri so bili do 15. ure  praktično neprestano zasedeni, otroci so radi sodelovali in tekmovali.

5 festival porta 042

Več o dogodku