Uspešno organizirano prvo DP osnovnih šol v veslanju na simulatorjih

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V petek, 27. marca 2015, je Veslaška zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica, Osnovno šolo Bojana Ilicha Maribor in Veslaški klubom Dravske elektrarne Maribor v okviru Šolskih športnih tekmovanj organizirala prvo Državno prvenstvo osnovnih šol v veslanju na simulatorjih. Sodelovalo je 30 osnovnih šol iz celotne Slovenije: 10 s Primorske, 7 z Gorenjske, 2 iz Ljubljane, 1 iz Prekmurja in 10 s Štajerske. Skupaj je tekmovalo preko 240 učencev in učenk, ki so se pomerili v ekipnem tekmovanju osmercev. Vsak član ekipe je moral preveslati 250 metrov, zaporedoma pa so menjavali na eni napravi. Učencem in učenkam so z nasveti in vzpodbudo pomagali vodje ekip – aktivni in nekdanji veslači, med katerimi so se v velikem številu odzvali tudi olimpijci in nosilci medalj z velikih s SP in OI Iztok Čop, Jani Klemenčič, Davor Mizerit, Tomaž Pirih in Miha Pirih.

Naslov državnega prvaka in zlato medaljo je osvojila ekipa OŠ Trnovo Ljubljana, za katero so veslali Ažbe Magajna, Nejc Kozjek, Nina Pintar, Urša Ocvirk, Jaša Lorenčič, Luka Mokorel, Lea Hren in Pia Potočnik, vodja ekipe je bil trenutno najboljši ljubljanski veslač Matej Rojec.

Srebrna medalja je pripadla OŠ Leona Štuklja Maribor, za katero so nastopili Niko Merkač, Jure Čas, Klara Žižek, Tina Bengez, Žiga Kučiš, Jaka Čas, Pia Seidl in Monika Črček, rezerva je bila Iva Šijanec.

Tretje mesto in bron si je priveslala šola gostiteljica OŠ Bojana Ilicha Maribor, ki so jo predstavljali Filip Merkan, Jan Ul, Nina Movrin, Brina Plevnik, Valuk Macuh, Blaž Puhek, Pija Kovačič in Nela Marin, rezerve so bili Luka Železnik, Lina Janežič, Jernej Praznik in Iza Razgoršek, Vodja ekipe je bil nekdanji veslač in sedanji trener pri VK DEM Jernej Jurše.

Medalje in nagrade, ki so jih prispevali zvezini partnerji Craft, Bolle, TGsportlife in Crocs, so najboljšim trem ekipam podelili najboljši veslač vseh časov in ambasador veslanja Iztok Čop, selektor veslaških reprezentanc Dušan Jurše in ravnatelj OŠ Bojana Ilicha Štefan Muraus.

Prireditev je odlično uspela, tako da ni dvoma o nadaljevanju projekta, ki služi kot odlična promocija veslanja med mladimi. Dobra udeležba in uspešna izvedba prvenstva sta sad večletnega projekta Veslanje v osnovnih šolah, ki ga veslaški klubi izvajajo na šolah s podporo Fundacije za šport.

Rezultati DP OŠ v veslanju na simulatorjih 2015

Članek in fotogalerija na spletni strani Šport mladih

FOTO

IMAG2016 IMAG2015 IMAG2009 IMAG2000 IMAG1998 IMAG1993 IMAG1989 IMAG1987 IMAG1973 IMAG1972 IMAG2008 IMAG1965

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja