V Beogradu nobenemu od naših čolnov ni uspelo napredovanje

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na svetovnem pokalu v Beogradu so danes potekali repasaži in polfinala, nobenemu od naših treh čolnov pa ni uspel preboj v finale. Rajko Hrvat je bil v polfinalu četrti in tako presenetljivo ni napredoval v veliki finale, katerega redni član je bil zadnji dve sezoni. Dvojni dvojec z Nikom Krebsom in Miho Aljančičem bo jutri nastopil v finalu B, medtem ko sta lahka veslača Marko Bolha in Aleš Jalen že zaključila tekmovanje z zmago v finalu C oziroma skupnim 13. mestom.

 DSC_0431

Rajko Hrvat je v zahtevni polfinalni skupini zasedel četrto mesto in se tako ni uspel uvrstiti v veliki finale. Zmagal je Švicar Michael Schmid, ki je bil doslej redni član lahkega dvojnega dvojca in lani 13. na OI v Riu, drugi je bil Artur Mikolajczewski, v preteklih sezonah tudi član poljskega lahkega dvojnega dvojca in šesti z lanskih OI, tretji pa Nizozemec Niels Van Zandweghe, aktualni svetovni prvak do 23 let v lahkem enojcu. Švicar je vodil od starta do cilja, tudi drugo mesto je ves čas zanesljivo držam Poljak, tako da o prvih dveh že na polovici proge ni bilo dvoma. Za preostalo finalno mesto je potekal boj med našim veslačem, Belgijcem in Čehom Cincibuhom, medtem ko je Avstrijec Taborsky kmalu odpadel. Na 1.500 metrih si je Belgijec priveslal odločilno prednost pred Hrvatom, ki se kljub višjemu tempu ni mogel vrniti v tekmo za tretje mesto. V cilj je priveslal z dvema dolžinama zaostanka in se moral zadovoljiti s četrtim mestom ter uvrstitvijo v finale B.

Rajko bo tako jutri ob 09:35 nastopil v finalu B, teki za razvrstitev med 7. in 12. mestom.

 DSC_0410

Nik Krebs in Miha Aljančič sta bila v repasažu tretja in tako le za mesto zgrešila uvrstitev v veliki finale. Od starta do cilja sta bili na vodilnih dveh mestih, ki sta zagotavljali finale, posadki Švice in Poljske, za njima pa je potekal boj med estonsko in našo ekipo, medtem ko je hrvaška že kmalu preveč zaostala. Krebs in Aljančič sta na polovici proge še ohranjala možnost preboja v finale, v drugi polovici, v kateri sta veslala sta z nižjim številom zavesljajev od konkurence, sta izgubila stik in si pridelala prevelik zaostanek za zaključek tekme. Tu sta sicer prehitela Estonca, vendar pa kljub močnemu pospeševanju nista uspela ogroziti Švicarjev in Poljakov.

Naš dvojni dvojec bo tako jutri ob 09:55 nastopil v finalu B za uvrstitve med 7. in 11. mestom, njuni tekmei pa bodo čolni Estonije, Hrvaške, Madžarske in druga posadka Litve.

 DSC_0397 (2)

Lahkemu dvojnemu dvojcu se ni uspelo uvrstiti v polfinale svetovnega pokala. Aleš Jalen in Marko Bolha sta v repasažu zaostala za Nizozemsko, Veliko Britanijo in Madžarsko, tako sta nastope v Beogradu že zaključila v finalu C. Za to tekmo sta zamenjala poziciji v čolnu, tako da je štrokersko mesto prevzel Aleš Jalen, in jo gladko zmagala. Vodila sta praktično skozi celotno progo in jo na koncu dobila za dolžino čolna pred Belgijo, večji zaostanek sta si nabrali posadki Švice in Portugalske.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja