V finalu B Hrvat zmagal, dvojni dvojec Krebs/Aljančič drugi

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes dopoldne sta sta naša čolna opravila še nastop v finalu B, oba zelo dobro. Rajko Hrvat je zmagal in je skupno sedmi, Nik Krebs in Miha Aljančič pa sta bila druga in sta skupno osma.

 DSC_0466

Rajko Hrvat je bil po včerajšnji polfinalni tekmi vodno nezadovoljen in razočaran, vendar pa mu to ni vzelo borbenega žara. Danes je v finalu B dokazal, da še vedno sodi med najboljše in da je imel včeraj le slab dan. V tekmi za razvrstitev med 7. in 12. mestom je že v začetni fazi tekme prevzel vodstvo in potem le še pospeševal, tako da je v cilj priveslal s prednostjo kar treh dolžin čolna pred najbližjim tekmecem Čehom Janom Cincibuhom. Za njim so se razvrstili oba Avstrijca, Tunizijec in predstevnik Srbije.  Rajko je tako zasedel skupno sedmo mesto na prvi postaji svetovnega pokala.

 DSC_0440

Rajko Hrvat: »Včerajšnja tekma je hitro za pozabit, to nisem bil jaz in ni bilo pravo veslanje. Očitno to ni bil moj dan, konkurenti so to izkoristili, jaz sem se sicer trudil, vendar čoln ni imel prave hitrosti. Danes je bil popravni izpit in cilj pokazati, kdo sem in kam sodim, in z lepo zmago sem to tudi pokazal. Vseeno ta vikend ni bil to, česar sem jaz zmožen in kar sem. Zmagi se sicer ne gleda v zobe, delal sem in bom še dobro, tako da že čakam evropsko prvenstvo konec meseca. Mislim, da bo z današnjo zmago in nasploh do sedaj z mano potrebno računati tudi tam in v toku cele sezone.«

DSC_0487

Nik Krebs in Miha Aljančič sta tudi v finalu B prikazala čvrsto in pogumno veslanje. Še ne 19-letni Krebs in 20-letni Aljančič, oba sta prvič nastopila na svetovnem pokalu, sta se tudi tokrat postavila po robu favoriziranima Estoncema Allarju Raji in Tonuju Endreksonu, nosilcema bronaste medalje z lanskih OI v Riu, potem ko sta ju v kvalifikacijah že dvakrat premagala. Tokrat sta izkušena Estonca prevzela vodstvo že takoj po startu in potem držala našo posadko na razdalji dolžine čolna vse do cilja. Krebs in Aljančič ju nista brezglavo napadala in tako nadzirala ostale konkurente iz Litve, Madžarske in Hrvaške. Na ta način sta priveslala na drugo mesto v finalu B in zasedla skupno osmo mesto.

 DSC_0450

Miha Aljančič: »Bilo nama je zelo težko, saj se vidi, da je konkurenca na precej višjem nivoju kot za najin starost. Pokazala sva največ, kar sva lahko, tudi trenerji so bili kar zadovoljni. Iz vsake tekme sva se skušala tudi nekaj naučiti, bila je zelo dobra izkušnja in gremo naprej. Da sva premagovala Estonca, sva bila kar malo presenečena, saj sva bila na regati v Zagrebu še za njima, zadnji dan pa so očitno zmagale njune izkušnje. Bova pa poskušala prihodnjič, morda že na evropskem prvenstvu.«

Naslednje veliko tekmovanje bo evropsko prvenstvo v Račicah na Češkem od 26. do 28. julija, selektor Iztok Čop pa bo na osnovi Beograda reprezentanco določil v naslednjem tednu.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja