V finalu B Špik peti, dvojni dvojec četrti

mario Novice 0 Komentarjev

V današnjem finalu B je Luka Špik zasedel peto mesto in skupno enajsti, dvojni dvojec pa je bil četrti in tako skupno deseti.

dsc_0032

Luka Špik je do polovice proge vodil, v drugem delu pa ga je najprej prehitel Litvanec Rolandas Mascinskas, član lani šestega dvojnega dvojca na OI, potem pa ni mogel odgovoriti niti na napade Mehikanca Juana Carlosa Cabrere in Američana Johna Gravesa ter na koncu tudi Švicarja Davida Areggerja. Luka je v cilj priveslal peti, šeti je bil Madžar Domonkos Szell.

dsc_0037

Luka je po tekmi dejal: »Zelo sem razočaran. Utrujenost se mi je skozi celotno tekmovanje kumulirala, tako da je bilo danes še najslabše. Zadnjih 750 metrov so mi moči povsem pošle in nisem mogel odbijati vseh napadov konkurentov, od katerih sem ponavadi precej hitrejši. Glede nadaljevanje oziroma svetovnega prvenstva me ne skrbi, ker je do takrat časa še dovolj. Prva stvar sedaj je dobra regenracija, potem pa trd trening do SP. V tej situaciji ne vidim nobene panike, saj sezona doslej ni bila slaba. Očitno pa mi je bolezen pustila kar nekaj posledic, pa tudi Henley je bil precej naporen.«

dsc_0009

Dvojni dvojec, v katerem sta veslala Gašper Fistravec in Jernej Markovc je bil v B finalu četrti, za posadkami Argentine, Srbije in Danske, za našima pa sta zaostala Kanadčana. Skupno sta Fistravec in Markovc v Luzernu zasedla deseto mesto.

dsc_0015

Reprezentanca bo sedaj imela nekaj dni počitka, potem pa se odpravlja na zaključne priprave pred SP. Prvi del tega treninga bodo opravili na jezeru Peruča pri Sinju na Hrvaškem, potem pa se selijo na Bled in na Bohinjsko jezero.

Včeraj je bila v Luzernu tudi izredna skupščina evropskih veslaških zvez, katere glavni namen je bil odločanje o sodelovanju veslanja na evropskih igrah v Bakuju leta 2015. Tam veslanje ne bo sodelovalo, saj Baku ne bi mogel pravočasno zagotoviti primernega prizorišča (dovolj velikega jezera z urejeno veslaško infrastrukturo). Ostaja pa odprto glede prisotnosti našega športa na igrah leta 2019, ki naj bi bile v Kazanu v Rusiji.

Za prireditelja evropskega prvenstva leta 2015 je bil izbran poljski Poznan.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja