V znamenju dvojnih dvojcev na Mladinskem SP v Plovdiv

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na letošnjem Mladinskem svetovnem prvenstvu, ki od 10. do 15. avgusta poteka v Plovdivu v Bolgariji, Slovenijo zastopata ženski in moški dvojni dvojec – med dekleti Jana Dremelj in Ruby Čop, med fanti pa Gabrijel Potočnik in Matej Markuža. Obe posadki sta se oblikovali po prikazanih dobrih nastopih na junijski mednarodni regati na Bledu, v juliju in avgustu pa sta opravili obsežne priprave na Bledu in v Bohinju pod vodstvom trenerja Miha Piriha.

Jana Dremelj in Ruby Čop (obe VK Bled) bosta nastopili v najštevilčnejši konkurenci 23 posadk. Dekleti prvič skupaj nastopata na velikem tekmovanju, nista pa novinki v tem pogledu – Čop je nastopila na MEP 2019 in 2020 in bila lani v dvojnem dvojcu peta, Dremelj pa je bila na lanskem MEP članica dvojnega četverca. Ob tem velja omeniti, da naša reprezentanca ni nastopila na MSP 2019, lansko MSP pa je bilo zaradi covida odpovedano.

Gabrijel Potočnik (VK Bled) in Matej Markuža (VK Argo Izola) veslata v konkurenci 15 čolnov. Potočnik je debitant na velikih tekmovanjih, Markuža pe je lani nastopil v dvojnem četvercu na MEP v Beogradu.

Več o prvenstvu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja