Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj drugi v finalu B

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Medtem ko moški dvojni dvojec še čaka na svoj nastop, je drugo najboljšo uvrstitev v slovenski reprezentanci dosegel ženski dvojni dvojec, v katerem sta veslali Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj. Dekleti sta nastopili v finalu B in tam zasedli drugo mesto.

od leve: Alja Škrlj in Valentina Alicia Miklavčič
od leve: Alja Škrlj in Valentina Alicia Miklavčič

 

Od starta pa vse do 1.500 metrov sta tekmo vodili, na polovici proge sta imeli konkretno prednost dolžine čolna pred avstrijsko posadko, sledili pa sta Čehinji in Norvežanki. V drugem delu sta močno pritisnili Avstrijki Helen Schonthaler in Alexandra Breschan in v razburljivem zaključku tekme prehiteli naši. Valentina in Alja sta kljub temu vzdržali do konca in zadržali drugo mesto pred tretjeuvrščeno posadko Norveške. Četrta je bila Češka, peta Belorusija in šesta Ukrajina.

Skupno sta Miklavčičeva (VK Dravske elektrarne Maribor) in Škrljeva (VK Izola) zasedli osmo mesto na evropskem prvenstvu, kar je zelo vzpodbuden rezultat za njiju in za slovensko žensko veslanje. Sploh sta dekleti zadovoljili z zrelim pristopom in optimalnimi nastopi.

od leve: Alja Škrlj in Valentina Alicia Miklavčič
od leve: Alja Škrlj in Valentina Alicia Miklavčič

Danes sta svoje nastope končala še ostala dva slovenska čolna. Oba enojca sta nastopila v finalu C, med fanti je Tim Mahne  (VK Argo Izola) zasedel skupno 17. mesto, med dekleti pa Tinka Kersikla (VK Argo Izola) skupno 16. mesto.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja