Vladimir Meglič postal član Sodniške komisije FISA

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Vladimir Meglič, predsednik Sodniške komisije VZS in mednarodni veslaški sodnik, je bil na sestanku FISA Councila pretekli vikend v Londonu imenovan za člana Sodniške komisije Svetovne veslaške zveze FISA za naslednja štiri leta.

DSC_2655

To je veliko priznanje za Veslaško zvezo Slovenije in Vladimirja osebno, saj gre šele za drugega Slovenca, ki je bil imenovan na funkcijo znotraj svetovne veslaške zveze. Pred njim je bil v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja kot predstavnik jugoslovanske veslaške zveze v strukturah FISA dejaven Božo Benedik, Meglič pa je prvi predstavnik Veslaške zveze Slovenije v eni od stalnih komisij FISA.

Vladimir Meglič, doktor znanosti in profesor na področju agronomije, je zaposlen na Kmetijskem inštitutu Slovenije v Ljubljani. V veslaškem življenju je sicer član VK Ljubljanica, v strukturah Veslaške zveze Slovenije pa je predsednik Sodniške komisije VZS in član Izvršnega odbora VZS. Mednarodni veslaški sodnik je že od leta 2000 in v tem času je sodil že velikem številu velikih tekmovanj. Na nedavnem nizu velikih tekmovanj na Bledu (svetovni pokal 2010, svetovno prvenstvo 2011 in mladinsko evropsko prvenstvo 2012) je opravljal funkcijo direktorja tekmovanja in to nalogo bo opravljal tudi prihodnje leto, ko bo na Bledu ponovno tekma svetovnega pokala. Sicer je že precej let predsednik sodniške žirije na blejskih prvomajski in mednarodni regati ter državnem prvenstvu, zraven pa še na sprint regati v Ljubljani.

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja