Za konec še člansko Evropsko prvenstvo v Poznanu

Članski veslači bodo svoje prvo in edino veliko tekmovanje, potem ko so zaradi pandemije covid-19 odpadli tako serija svetovnega pokala kot olimpijske igre in svetovno prvenstvo, in sicer Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo med 9. in 11. oktobrom v Poznanu na Poljskem. Na progi Malta blizo mestnega središča vlikopoljske prestolnice bodo nastopili štirje naši veslači v treh čolnih, in sicer Rajko Hrvat in Nina Kostanjšek v lahkih enojcih ter Aleš Jalen in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu.

LM1x

Rajko Hrvat ima sploh dobre spomine na Poznan in evropsko prvenstvo leta 2015, saj je tu v svoji najboljši sezoni osvojil bronasto medaljo, ki jo je potem na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu nadgradil še posrebril. Lani je bil 34-letni Izolan v Luzernu finalist evropskega prvenstva, tako da tudi letos sodi v širši krog favoritov. V letošnji sezoni brez pravih tekmovanj, nastopil je le na blejski nacionalni regati in mednarodnih regatah v Zagrebu in Beljaku, je opravil ogromno število treningov doma in na pripravah na jezeru Peruča na Hrvaškem in v Mariboru, podaljšane zaključne priprave pa na tradicionalni lokaciji v njemu ljubem Bohinju. V Poznanu bo nastopil v konkurenci 17 lahkih skifistov, med katerimi je precej starih znancev, tudi aktualni evropski prvak Madžar Peter Galambos.

LW1x

Za Nino Kostanjšek je to prvi nastop na enem od velikih veslaških tekmovanj, medtem ko je že nastopila na Sredozemskih ihrag leta 2018 v Tarragoni. Ves čas se je pripravljala skupaj z Rajkom Hrvatom, na Poljskem pa bo nastopila v konkurenci 11 lahkih skifistk.

M2x

Aleš Jalen in Miha Aljančič bosta prvič skupaj nastopila ne enem od prvenstev, potem ko sta že precej izkušena z uspešnimi nastopi v mlajših kategorijah. Blejca bosta v Poznanu nastopila med 19 dvojnimi dvojci, med katerimi je tudi poljski kot aktualni evropski prvak.

Informacije o EP Poznan 2020

Uradna spletna stran