Za naše posadke uspešen tudi drugi dan v Ottensheimu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Tudi drugi dan mednarodne regate v Ottensheimu so naši veslači in veslačice nastopali uspešno. Za kategoriji mlajših članov in mladincev ta tekma velja kot kriterijska za  mesta v reprezentanci, izkazali pa so se tudi mlajši v kategoriji mlajših mladincev in pionirjev.

Naši mlajši člani  Marko Hladnik (VK Bled), Borut Rebolj (VK Ljubljanica), Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) in Miha Aljančič (VK Bled) so drugi dan regate nastopili v dvojnem četvercu in zasedli tretje mesto, zaostali so za dvema češkima posadkama. Med enojci je bil Aleš Zupan (VK Bled) drugi z minimalnim zaostankom za češkim tekmovalcem. Pri članicah sta Valentina Alicija Miklavčič in Manica Abramenko (VK Dravske elektrarne Maribor) nastopili v dvojnem dvojcu in zasedli peto mesto.

Med mladinci sta v enojcu v finalu A nastopila dva slovenska tekmovalca, Miha Cafuta (VK Dravske elektrarne Maribor) je bil tretji, Tevž Koselj (VK Bled) pa šesti. Med dvojni dvojci sta zmago v finalu A slavila Nik Krebs in Jaka Čas (VK Dravske elektrarne Maribor), ki sta zmagala s precejšnjo prednostjo pred avstrijsko ekipo in posadko VK Ljubljanica, v kateri sta veslala Rok Markovič in Jaka Malešič. Tretja slovenska posadka z Matejem Čukom (VK Bled) in Nejcem Donavalom (VK Argo) je zmagala v finalu B.

Tudi pri mladinkah sta se na podlagi sobotnih rezultatov v enojcih oblikovala dva dvojna dvojca, oba sta nastopila v finalu. Z drugim mestom, za hrvaško posadko, sta bili uspešnejši Tjaša Pfajfar (VK Bled) in Alja Škrlj (VK Izola), drugi čoln z Živo Rus (VK Bled) in Mo Lipovec (VK Dravske elektrarne Maribor) je bil tretji.

Vsi rezultati

Naslednja kriterijska preizkušnja za mlajše člane in mladince bo 61. Mednarodna regata na Bledu od 10. do 12. junija.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja