Za Slovenijo na SP U23 v Poznanu Nik Krebs in Miha Aljančič

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

DSC_0030

Jutri se v poljskem Poznanu, od koder Slovenije beleži zadnjo medaljo na članskih svetovnih prvenstvih iz leta 2009, začenja Svetovno prvenstvo za tekmovalce do 23 let. Na njem nastopa 888 tekmovalcev in tekmovalk iz 55 držav, med njimi le dva slovenska veslača, in sicer Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu, ki ju vodi trener Miloš Janša. Naša ekipa, ki skupaj trenira že vse od Krebsovega povratka s študija v ZDA v začetku junija, je glavni del priprav opravila na Bohinjskem jezeru, na prizorišču pa je že od ponedeljka.

 DSC_0285

Postava našega dvojnega dvojca Nik Krebs in Miha Aljančič se je letos že izkazala z osvojitvijo srebrne medalje na Sredozemskih igrah, kjer sta nastopala v članski konkurenci in na polovični tekmovalni razdalji. Tokrat se bosta pomerila z 18 čolni vrstnikov v konkurenci do 23 let, kjer sta bila lani na SP sedma, na EP pa sta osvojila bronasto medaljo.

Prvič bosta na prvenstvu v Poznanu nastopila v predtekmovanju v četrtek, in sicer v četrti skupini ob 10:05. Njuni tekmeci za prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, bodo posadke Latvije, Japonske in Kitajske.

 DSC_0145

Otvoritev prvenstva je danes ob 19. uri, finala pa bodo na sporedu v nedeljo.

Več informacij o prvenstvu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja