Zelo dober nastop mladincev v Račicah

mario Novice 0 Komentarjev

V Račicah na Češkem je pretekli vikend potekala mednarodna regata, ki so se je poleg čeških in slovaških tekmovalcev udeležili tudi naši kandidati za mladinsko in U23 reprezentanco. Peterica naših najboljših mladincev je dosegla zelo dobre rezultate – dvojno zmago med dvojnimi dvojci, zmago v dvojnem četvercu in drugo mesto v enojcu.

Med mladinski dvojnimi dvojci so naši veslači dosegli dvojno zmago, tretja pa je bila najboljša češka posadka. Zmagala sta Žiga Zarič (VK Dravske elektrarne Maribor) in Vid Pugelj (VK Ljubljanica), dober čoln pa sta za njima zaostala člana VK Bled Kristjan Markovc in Aleš Jalen. Ti štirje veslači so skupaj nastopili še v dvojnem četvercu in tam zmagali z obetavnim časom 5:54,65 in prednostjo dobrih petih sekund pred prvim češkim čolnom. Spomnimo, naš dvojni četverec je sicer v rahlo spremenjeni posatvi, letos že osvojil bron na mladinskem EP.

V enojcu je v finalu nastopil Miha Aljančič (VK Bled) in bil z zaostankom dveh sekund drugi, zaostal je le za češkim tekmovalcem Jaroslavom Hellebrandom, ki je bil letos bronast na mladinskem EP.

Med mladinkami sta bili v dvojnem dvojcu Tinka Kersikla (VK Argo) in Andreja Kekič (VK Izola) peti s precejšnjim zaostankom za prvouvrščeno češko posadko.

V konkurenci mlajših članov (do 23 let) sta se najbolje odrezala skifista. Jure Grace je bil tretji, Matej Grobelnik (oba VK Dravske elektrarne Maribor) pa četrti. Zmagal je Čeh Michal Plocek (svetovni mladinski prvak 2012), drugi pa je bil Slovak Andre Redr. V dvojcu sta bila Miha Ramšak in Gašper Ferlinc (oba VK DE Maribor) peta. Grace, Grobelnik, Ramšak in Ferlinc pa so skupaj nastopili še v članskem četvercu, kjer so s precejšnjim zaostankom zasedli četrto mesto; zmagala je prva češka posadka.

Po oceni pomočnika selektorja Dušana Juršeta so najboljši mladinci nastopili zelo spodbudno. To še posebej veseli, saj jih čez mesec dni čaka nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hamburgu. Pri mlajših članih Jurše ni bil zadovoljen z nastopi dvojca in četverca, kot solidna pa je ocenil nastopa enojcev. Situacija glede selekcije posadk je zato v tej kategoriji še odprta, svetovno prvenstvo pa jih čaka že čez slabe tri tedne.

VSI REZULTATI