Zmaga in uvrstitev v finale C za dvojnega četverca in lahkega skifista

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes so vsi naši štirje čolni nastopili v polfinalih C/D in bili polovično uspešni. Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec v dvojnem četvercu in lahki skifist Rajko Hrvat so brez težav zmagali in se tako uvrstili v jutrišnji finale C. Aleš in Janez Zupan v dvojcu ter Matej Rojec v enojcu pa sta bila neuspešna in bosta nastopila v D finalih.

Naš dvojni četverec, v katerem je ponovno vlogo štrokerja prevzel Gašper Fistravec, je takoj po startu prevzel vodstvo in skozi progo uspešno odbijal napade najbližjih Čehov. Nizozemci na tretjem mestu in Egipčani na četrtem mestu so bili ves čas brez možnosti. Tudi v zaključku tekme je posadka Češke napadla, vendar so naši močno odgovorili in zmagali za več kot dolžino čolna.

Z zmago so se Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec uvrstili v C finale, torej tekmo za uvrstitve med 13. in 18. mestom. Ta bo na sporedu jutri ob 11:15, pomerili pa se bodo s čolni Nizozemske, Avstralije, Italije, Češke in Norveške.

Tudi Rajko Hrvat v lahkem enojcu je močno zmagal v svojem polfinalu. Vodil je vseh 2.000 metrov, nadzoroval tekmo in na koncu zmagal s prednostjo dveh dolžin čolna. Drugi je bil Španec, tretji Rus, četrti Alžirec, peti Perujec in šesti Srb.

Jutri bo tako nastopil v C finalu, ki bo na sporedu jutri ob 10:40. Za uvrstitve med 13 in 18 se bo boril s predstavniki Rusije, Španije, ZDA, Francije in Argentine.

Aleš in Janez Zupan v dvojcu sta v polfinalu C/D za nekaj stotink zgrešila tretje mesto, ki je še vodilo v C finale, in bosta morala nastopiti v finalu D. Ta bo na sporedu jutri ob 10:05, veslala pa bosta le proti posadki Egipta.

Matej Rojec v enojcu je bil brez možnosti za uvrstitev v finale C, saj je celotno progo preveslal na pestem mestu. Tudi on bo nastopil v D finalu, tekmi za razvrstitev med 19. in 24. mestom. Njegova tekma bo v soboto ob 09:44, v konkurenci pa bo imel skifiste Romunije, Španije, Francije, Kitajske in Argentine.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja