Zmaga slovenske reprezentance na mladinskem šesteroboju

mario Novice 0 Komentarjev

Najboljši slovenski mlajši mladinci in pionirji so danes v Mariboru na Bresterniškem jezeru osvojili skupno prvo mesto pred Furlanijo Julijsko Krajino in Zgornjo Avstrijo. Tekma je bila zaradi močno narasle Drave izvedena na ergometrih.

sesteroboj_007

Močno deževje v noči s petka na soboto je močno dvignilo gladino reke Drave, ki je čez Bresterniško jezero čez dan prinašala nevarne naplavine. Sodniška komisija se je zato odločila, da bo tradicionalni šeteroboj Furlanije Julijske Krajine, Benečije, Istre s hrvaškim primorjem, avstrijske Koroške, Zgornje Avstrije in Slovenije izveden na simulatorjih veslanja- ergometrih.

sesteroboj_009 sesteroboj_006

Člani Veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor so tako v kratkem času pripravili vse potrebno, da so se mlajši mladinci in pionirji lahko pomerili med seboj. Tekme so bile izvedene po disciplinah, pri večjih čolnih je štel skupni doseženi rezultat.

Naši tekmovalci so v 14 tekmah dosegli 4 posamične zmage (enojec mlajši mladinci, dvojni dvojec mlajši mladinci, četverec mlajši mladinci, dvojni četverec pionirke), 3 srebrne medalje in 5 bronastih medalj. Najpomembnejši v tem tekmovanju pa je skupni seštevek, saj se vsi rezultatu točkujejo. Naša reprezentanca je zbrala največ točk in tako osvojila skupni prehodni pokal, ki ga je prejel vodja reprezentance Dušan Jurše.

sesteroboj_010

Skupni rezultati:

1. Slovenija – 68 točk
2. Furlanija Julijska Krajina – 61,5 točk
3. Zgornja Avstrija – 52 točk
4. Istra in hrvaško primorje – 39 točk
5. Benečija – 31,5 točk
6. Koroška – 31 točk

Rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja